Alliance Francaise Frederikshavn

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afholdte

Noël en France

E-mail Print PDF

Torsdag 06.12.2012 kl. 19.30

Noël en France

Jule potpourri på fransk. Denne jule-hyggeaften à la française vil Lars Agesen og Lasse Rose Nielsen, underholde os med nogle sange på fransk, således at Lasse synger, og Lars akkompagnerer ham på keyboard. For at inddrage os bedst muligt i stemningen, vil de synge og spille for til fællessange, hvis tekst bliver uddelt til de tilstedeværende. Lars Agesen har studeret musik ved Københavns Universitet og er en erfaren klassisk pianist på amatørbasis, men han er også meget kompetent som hyggepianist – og kan uden tvivl akkompagnere på en spontan opfordring fra publikum. Lasse Rose Nielsen er gymnasielærer i Aalborg og amatørsanger med erfaring i viser, kirkesang og opera. Desuden er han formand i Aalborg Alliancen. De to herrer har samarbejdet regelmæssigt siden 1996. Bestyrelsen laver Bûche de Noël og andre franske julegodter.

Sted: HjulmandKaptain

 

Adventskoncert

E-mail Print PDF

Lørdag  08. 12. 2012 kl. 11.00

Adventskoncert

Adventskoncert med fransk orgelnusik ved organist Thomas Kursch

Sted: Frederikshavn Kirke

 

Fransk sprog, kultur og politik

E-mail Print PDF

Tirsdag 15. 01. 2013 kl. 19.30

Fransk sprog, kultur og politik – med internettet som værktøj.

John Chr. Aasted er selvstændig virksomhedsrådgiver i Aalborg, men også en jævnlig gæst i Frederikshavn Alliancen. I fritiden er hans store interesse fransk sprog, kultur og politik. Til denne hobby bruger han med stor entusiasme internettet som et inspirerende og kraftfuldt værktøj. John vil stå for en workshop-lignende aften med både et spændende indlæg og dialog om deltagernes tips og erfaringer. Der vil også blive set på nogle af de udfordringer, som ”rejserne” i det franske internet-univers fører med sig. Vi vil få vist flere eksempler på nyttige værktøjer og kilder, som John via pc’en og nettet bruger til sine franske passioner. Aftenen vil forløbe i et passende roligt tempo med vægt på, at man kan følge med. Deltagerne får udleveret en kopi med links og tips fra indlægget.

Sted: Hjulmand & Kaptain

 

D-dagen

E-mail Print PDF

Tirsdag 26.02. 2013 kl. 19.30

D-dagen er en af de mest kendte og centrale begivenheder under Anden Verdenskrig. Den fandt sted den 6. juni 1944 på Normandiets strande og  fik konsekvenser for udfaldet af krigen og det tyske nederlag. Kodenavnet for den største amfibieoperation i verdens historie var Overlord, som startede på D-dagen og sluttede den 19. august 1944, da de Allierede krydsede Seinen. Mere end 3 millioner soldater fra 10 lande deltog i denne operation. Lektor Jean-Pierre Mabire, som er født og opvokset ved invasionskysten, vil fortælle om denne begivenhed og vise originale dokumenter fra krigskorrespondenter. Denne gang taler Jean-Pierre Mabire på dansk, idet Alliancen har lavet et samarbejde med Frederikshavn Bibliotek.

Entré: kr. 50,- (dog gratis for Alliancens medlemmer)

Sted: Frederikshavn Bibliotek

 

Sur les pas de Marguerite Duras

E-mail Print PDF

Tirsdag 12. 03. 2013 kl. 19.30

Professeur Michèle Jomaron, som vi havde besøg af i november 2012, hvor vi hørte om Françoise Sagan, besøger os igen. Denne gang hedder foredraget:

Sur les pas de MARGUERITE DURAS: 1914 – 1996: Pendant tout le 20ième siècle M. Duras s’est engagée dans les débats de la société, et elle a reinventé le roman, le cinéma et le théâtre, changeant même le son des mots de la langue française.

Sted: HjulmandKaptain

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/alliancefrancaise-frederikshavn.dk/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129


Page 4 of 21