Alliance Francaise Frederikshavn

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Afholdte

Generalforsamling og Michel Michaud

E-mail Print PDF

Onsdag 10. 04. 2013 kl. 19.00

Generalforsamling, der hermed indvarsles iflg. vedtægterne:

Dagsorden:

 1. Valg af dirigent
 2. Formandens beretning om den forløbne sæson
 3. Regnskab ved kasserer Ingelise Pedersen
 4. Kontingent
 5. Bestyrelsens forslag til program for den kommende sæson
 6. Valg til bestyrelsen
 7. Valg af revisor
 8. Eventuelt

Forslag til generalsamlingen bedes sendt til formanden senest mandag den 10. 04. 2013.

Vores franske konsul Anker Laden-Andersen er vært med ost og vin denne aften.

Efter generalforsamlingen hører vi chefkok Michel Michaud, Ruths Hotel, Skagen fortælle om sit liv og virke i Danmark. Allerede i 1971 kom Michaud til Falsled Kro. Michaud er født 1946. Uddannet på Tarbes restaurantskole.

I Danmark har Michaud været chefkok og ejer af en del restauranter. Han er hædret med en lang række priser. Michel Michaud blev ridder af Dannebrog i 2008, og han er hædret af den franske stat med flere udnævnelser. Se i øvrigt: www.ruths-hotel.dk

Sted: HjulmandKaptain

 

Hav en dejlig sommer

E-mail Print PDF

Bestyrelsen takker for forårssæsonen 2018 og ønsker jer alle en god sommer.  Cool

Vi glæder os til at jer alle igen til september.

 

Erling Mehlsens liv og karrierre

E-mail Print PDF

Tirsdag 17. 09. 2013 kl. 19.30

Advokat og tidligere borgmester i Sæby, Erling Mehlsen, fortæller om sin fabror, der drog til Paris som naver og kom til at leve sit liv der. Vi hører også om Erlings liv og karriere og hans arbejde med Voergaard fonden. Erling Mehlsen bringer sin tværfløjte med, så der bliver lejlighed til at synge franske sange. Bestyrelsen sørger for gode vine. Yderligere fortælles der om Marie Antoinettes brev og Louis XVI’s testamente, som begge findes på Voergaard Slot. De er nu oversat til dansk.

Sted: Hjulmand Kaptain

 

Inge Degn om von Spreckelsen

E-mail Print PDF

Mandag 07.10. 2013 kl. 19.30

Dr.phil Inge Degn, tidligere lektor på Aalborg Universitet, formand for Alliance française i Viborg holder foredrag om von Spreckelsen og la Grande Arche. Von Spreckelsen var Viborgdreng og kosmopolit. Hans slægt er meget international, og som voksen var han på flere studie- og arbejdsophold i udlandet, fra Italien og Grækenland til Tyrkiet og USA. Inspirationen fra stederne og de personligheder, han mødte, er tydelig i hans arkitektur, som dog først og fremmest er præget af en dyb fascination af grundlæggende geometriske former. Han byggede fire kirker og la Grande Arche i Paris, men blev også præmieret i en række konkurrencer. Inge Degn fortæller historien om Johan Otto von Spreckelsen og hans hovedværk la Grande Arche de la Défense.

Sted: Hjulmand Kaptain

 

Morten Nøjgaard om Camus

E-mail Print PDF

Tirsdag 05. 11. 2013 kl. 19.30

Professor Morten Nøjgaard kommer til Frederikshavn Bibliotek i anledning af Camus’ 100 års dag den 7.11.2013 og holder foredrag om Camus’ posthume mesterværk: Det første menneske. Camus på sporet af sit egentlige jeg. Lige til sin tragiske død arbejdede Camus på det, der skulle blive hans sidste bog. Det ufærdige manuskript blev fundet på en pløjemark ved siden af den bil, som Camus kørte sig ihjel i. Midt i en personlig krise ville Camus finde ud af, hvad han egentlig var for et menneske. Han syntes, han havde svigtet alle de værdier, han var opdraget i, og som stadig for ham var de afgørende. Derfor ville han skildre sin barndom og opvækst i Algiers fattigkvarter i bedstemoderens og moderens lille lejlighed. Bogen er tilegnet moderen, ”til dig, som aldrig vil kunne læse denne bog” for hun kunne ikke læse. Vi skal følge Camus’ skildring af denne barndom, ekstremt fattig, men rig på menneskelige følelser og oplevelser, og vi skal se, hvorledes disse værdier har inspireret hans senere værker, f.eks. den smukke essaysamling, Brudefærd i Tipasa.

Entré: kr. 50,- billetter kan reserveres/købes fra 22.10.13 på tlf. 98459100

Sted: Fredrikshavn Bibliotek

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/alliancefrancaise-frederikshavn.dk/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129


Page 5 of 21