Alliance Francaise Frederikshavn

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afholdte

Tintin mellem børneværelset og Balzac

E-mail Print PDF

Torsdag 22.11. 2018 kl. 19.30

I samarbejde med Frederikshavn Bibliotek får vi besøg af mag.art.Søren Vinterberg, anmelder i Information og Politiken i mere end en menneskealder. Søren Vinterberg vil føre os i Tintin og Terrys spor og indkredse deres plads i billed- og litteraturhistorien.

Tintin mellem børneværelset og Balzac”

Tegneserien om ”Tintins oplevelser”, som belgieren Hergé (Georges Remi, 1907 – 1983) indledte i 1929 med at sende sin unge rejsende reporter til Sovjetunionen, er udgivet på et utal af sprog verden over og elsket af millioner af børn og voksne. Seriens brogede figurgalleri er blevet sammenlignet med Honoré de Balzacs ”Comédie Humaine”, men er kaptajn Haddocks møde med operadivaen Bianca Castafiore virkelig inspireret af Balsacs ”Sarrasine”?

Foredraget er pĂĄ dansk

Entré: kr. 50,-

Sted: Frederikshavn Bbibliotek

 

Jul paa Voergaard Slot

E-mail Print PDF

23:27:51Fredag 30.11.2018 kl.10.00

Jul pĂĄ Voergaard Slot

I forbindelse med den årlige flotte juleudsmykning på Voergaard slot er vi i år inviteret til at møde op en halv time før normal åbningstid for at få en omvisning i Bering Houses flotte og unikke dekorationer. Rabat på billetten, der også inkluderer gløgg og æbleskiver. Billet sendes per mail til Alliancens medlemmer i god tid inden udstillingen.

Sted: Voergaard Slot

 

Julekoncert i Frederikshavn Kirke

E-mail Print PDF

Lørdag 08.12. 2018 kl. 11.00

Efter restaureringen af Frederikshavn Kirke bliver det nu igen muligt at høre organist Thomas Kursch spille på det fremragende orgel. Denne lørdag vil Thomas spille fransk orgelmusik. Kom og få en halv times dejlig oplevelse i den begyndende juletravlhed.

Sted: Frederikshavn Kirke

 

Biograftur: Arlette – en historie vi aldrig må glemme

E-mail Print PDF

Søndag 27.01. 2019 kl. 13.30 Smile Bemærk tidspunktet

Vi skal se den meget rørende film ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme” optaget med 92-årige Arlette Andersen i hovedrollen som fortæller. Arlette blev som ganske ung universitetsstuderende i Clermont Ferrand arresteret af Gestapo og sendt til Auschwitz, hvorfra hun kom tilbage i maj 1945 totalt udsultet og afkræftet. Arlette bor i dag i Fredericia, hvor hun har været formand for Alliancen i mere end 40 år.

Sted: Palads, Danmarksgade, Frhavn

Pris: 50 kr. pr. person.

Filmen varer en times tid. Bagefter  er foreningen vært ved et glas vin, mens vi taler om filmen.


 

Souha Raad Persson: Les Identités meurtrières

E-mail Print PDF

Mandag 25.02.2019 kl.19.30

Amin Maalouf: Les Identités meurtrières.

Ecrivain franco-libanais, élu à l’Académie française en 2011, de culture chrétienne et de langue arabe, met en cause la confusion entre l’appartenance et l’identité. Souha Raad Persson, d’origine libanaise et professeur de français et de philosophie, va nous présenter Amin Maaloufà travers ses réflexions sur ce thème bien actuel de l’identité. L’académicien A. Maalouf, né au confluent de plusieurs traditions, puise dans son expérience personnelle, aussi bien que dans l’histoire, l’actualité et la philosophie, pour interroger cette notion cruciale d’identité.

Sted: HjulmandKaptain


 

Warning: Illegal string offset 'active' in /var/www/alliancefrancaise-frederikshavn.dk/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129


Page 15 of 20